1. DISPOZITII GENERALE

Prin prezenta se stabilesc conditiile de vanzare a produselor din magazinul on-line www.lumeabasmelor.ro  proprietatea LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul  J26/1056/2014, cod unic de inregistrare 33795345, cu sediul în Sat Ozd, Comuna  Bichiș, nr.120  judeţ Mures, capital social subscris si varsat 2000 lei, avand contul bancar nr. RO56INGB0000999904655612, deschis la ING Bank, tel. 0745520408, adresa de e-mail comenzi office@lumeabasmelor.ro .

2. Folosirea acestui site, respectiv inregistrarea unei comenzi, implica: acceptarea de catre Dumneavoastra a prezentilor termeni si conditii si acceptarea de catre Dumneavoastra a utilizarii adresei de posta electronica (e-mail) ca tehnica de comunicatie la distanta. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor. Ne asumam dreptul de a face modificari ale acestor prevederi fara nici o notificare prealabila. Sunteti de acord si acceptati ca, fara nici o notificare prealabila, putem sterge sau adauga orice informatie pe site sau intrerupe orice activitate pe site, iar in cazul in care se fac referiri la alte site-uri nu garantam si/sau nu confirmam sub nici o forma tipul de informatie pe care il veti gasi pe aceste site-uri. Ramane la aprecierea dumneavoastra daca vizitati sau nu aceste site-uri sau luati sau nu in considerare informatia gasita acolo.

 

 1. PRODUSE

Magazinul on-line www.lumeabasmelor.ro este specializat in comercializarea de produse comestibile si necomestibile, catre orice persoana fizica, romana sau straina, care a implinit varsta de 18 ani, ce actioneaza in alte scopuri decat cele ale activitatii sale comerciale sau profesionale. Pentru fiecare dintre produsele postate pe site-ul mentionat, LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. se obliga sa afiseze toate caracteristicile esentiale ale acestora, care sa permita cumparatorului o identificare, comparare si o alegere corecta. LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. isi rezerva dreptul de a modifica fara preaviz caracteristicile produselor afisate. Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate in orice mod (culoare, aspect etc). Produsele comercializate respecta legislatia romana in vigoare. LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L nu poate fi considerata responsabila pentru utilizarea necorespunzatoare a produselor comandate.

 

 1. TERMENUL DE VALABILITATE

Termenul de valabilitate al produselor comercializate de catre LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. prin intermediul site-ului, este cel dat si inscpriptionat de catre producator pe ambalaj.

 

 1. OBLIGATIILE DUMNEAVOASTRA DE INREGISTRARE

Pentru a cumpara produse de pe site-ul www.lumeabasmelor.ro  va trebui sa acceptati termenii si conditiile prezente, sa va creati un cont si apoi sa comandati produsul/produsele dorite, prin parcurgerea a 5 pasi.

Pasul 1: logare in contul de utilizator (cu USERNAME si PAROLA);

Pasul 2: alegerea produselor cu optiunea "Adauga in cos" disponibila in dreptul fiecarui produs. Dupa finalizarea listei de cumparaturi, se poate previzualiza si modifica comanda apasand butonul "Consulta cosul"; 

Pasul 3: Verificarea detaliilor comenzii: pentru finalizarea cu succes a comenzii, trebuie verificate sau mentionate acum detalii utile, precum adresa de livrare si modalitatea de plata (ramburs, card online, plata prin e-puncte). 

Pasul 4: plasarea comenzii. Dupa apasarea butonului "Trimite comanda" produsele, adresa de livrare si modalitatea de plata sunt verificate. Daca toate datele sunt corecte, comanda urmeaza sa fie procesata de catre operatorii nostrii. In cazul platii prin card bancar, veti fi directionat in fereastra de plata. 

Pasul 5: Odata trimisa comanda, veti primi un mail pe adresa trecuta in profilul de utilizator (care cuprinde confirmarea comenzii Dumneavoastra, preturile produselor comandate si detaliile privind livrarea). De asemenea, un reprezentant va va contacta prin e-mail in cel mai scurt timp pentru validarea finala a comenzii.

 

Pentru a putea comanda produse de pe site-ul www.lumeabasmelor.ro , Dumneavoastra trebuie sa va creati cont pe site-ul www.lumeabasmelor.ro (prin completarea formularului Cont nou) si sa furnizati urmatoarele date cu caracter personal: nume si prenume, adresa, cod postal, Cod numeric personal, numar telefon.  Prin completarea formularelor postate pe site-ul www.lumeabasmelor.ro cu ocazia efectuarii comenzii de produse pe site-ul www.lumeabasmelor.ro

 

In vederea crearii contului, Dumneavoastra sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra, asa cum sunt acestea specificate. In situatia in care consideram ca aceasta obligatie nu este respectata de catre dumneavoastra, ne rezervam dreptul sa va blocam accesul, pe perioada determinata sau nedeterminata, la utilizarea serviciului fara nici o notificare prealabila.

Prin furnizarea de catre Dumneavoastra a urmatoarelor date cu caracter personal: e-mail, username, parola, confirmare parola, nume si prenume, adresa, cod postal, Cod numeric personal, telefon, Dumneavoastra, in calitate de persoana vizata conform Legii 363/2018, declarati ca va dati consimtamantul in mod expres si neechivoc, respectiv explicit, liber exprimat si informat, ca datele  Dumneavoastra cu caracter personal sa intre in baza de date a societatii LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. si sa fie prelucrate si folosite in viitor de catre LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. cu respectarea stricta a prevederilor legale referitoare la protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Toti cei care au furnizat urmatoarele date cu caracter personal: e-mail, username, parola, confirma parola, nume si prenume, adresa, cod postal, Cod numeric personal,  nr. telefon, au calitatea de persoana vizata, in acceptiunea Regulamentului (UE) 2016/679 si a Legii nr. 363/2018. 

 

In cazul in care aveti creat cont pe site-ul www.lumeabasmelor.ro , LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. va prelucra datele cu caracter personal furnizate de Dumneavoastra prin completarea formularului Cont nou (e-mail, username, parola, confirmare parola) pe perioada existentei contului Dumneavoastra, iar ulterior stergerii contului Dumneavoastra, LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. va transforma datele Dumneavoastra cu caracter personal (e-mail, username, parola, confirmare parola) in date anonime si le va prelucra in scopuri statistice interne, pe durata existentei societatii. 

 

Prin bifarea casutei ,,Aboneaza-te la newsletter" din formularul pentru crearea contului pe site-ul www.lumeabasmelor.ro , persoana vizata isi da acordul sa primeasca oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing prin e-mail de la LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. cu privire la activitatea desfasurata de LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L., cu privire la produsele pe care societatea LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. le comercializeaza, cu privire la campaniile si concursurile organizate de societatea LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. In cazul in care persoana vizata nu doreste sa primeasca oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing prin e-mail de la LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. nu va bifa casuta, "Aboneaza-te la newsletter".

 

In cazul in care persoana abonata la newsletter, la un moment dat, nu mai doreste sa primeasca oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing cu privire la activitatea desfasurata de cu privire la produsele pe care societatea LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. le comercializeaza, cu privire la campaniile si concursurile organizate, persoana abonata va trebui sa ne anunte prin optiunea de dezabonare mentionata in disclaimer-ul de la finalul email-ului primit de la LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. privind newsletter.

 

 1. A. PRETURI

Preturile afisate pe www.lumeabasmelor.ro  sunt exprimate in RON si includ TVA. Facturarea se face la preturile afisate in momentul inregistrarii comenzii, cu exceptia eventualelor greseli sau modificari ale TVA.

 

Factura nu va cuprinde si tariful de livrare. Transportul se calculeaza in mediu de 20 RON. Pentru comenzile de minim 300 RON, transportul in tara este gratuit.

Pentru comenzile din strainatate dupa inregistrarea comenzii va transmitem pretul coletului la un acord comun va trimitem coletul in tara de destinatie.

 

 1. B. PUNCTE DE FIDELITATE

Punctele de fidelitate sunt oferite bonus clientilor LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. la fiecare produs achizitionat, ca modalitate de recompensare a fidelitatii lor.

Fiecare produs beneficiaza de un anumit numar de puncte oferite bonus, care se vor adauga in contul Dumneavoastra de client in momentul achizitionarii produsului.

(Punctele de fidelitate o sa apara in contul Dumneavoastra dupa finalizarea comenzii.)

In orice moment puteti vizualiza in contul Dumneavoastra numarul de puncte disponibile, cat si numarul de puncte obtinute la fiecare comanda plasata, facand click pe nr. de puncte afisat in meniul Dumneavoastra de client.

De asemenea, tot aici aveti si posibilitatea de a transforma punctele intr-un Cupon Cadou pe care sa il oferiti celor dragi.

Imediat ce aveti in cont puncte in valoare de minim 1 RON (100 puncte), le veti putea folosi pentru a beneficia de reduceri de pret atunci cand plasati o noua comanda in site.

 

Detalii si regulament de folosire:

 • Valoarea unui punct de fidelitate este de 0.01 RON (ex. 100 puncte = 1RON).
 • Pentru a putea folosi Punctele de fidelitate este necesar ca in contul Dumneavoastra sa aveti puncte in valoare de minim 1 RON (100 puncte).
 • Nu este obligatoriu sa folositi toate punctele din cont pentru a obtine discount la o comanda, avand posibilitatea de a folosi exact numarul de puncte dorit de Dumneavoastra. (care sa echivaleze cu o suma intreaga, fara zecimale).
 • Punctele aferente unei comenzi vor intra in contul Dumneavoastra doar in momentul in care comanda intra in starea finalizata.
 • Punctele folosite pentru a obtine discount din valoarea unei comenzi sunt considerate consumate in momentul in care achitati factura aferenta acesteia.
 • Daca anulati o comanda, punctele pe care urma sa le primiti in baza acesteia vor fi de asemenea anulate.
 • Punctele se pot acorda numai persoanelor care au creat un cont valid de client pe site, chiar daca ridicarea produselor se face direct din showroom.
 • Punctele nu pot fi transferate dintr-un cont de client in altul.
 • Punctele nu se pot acorda retroactiv pentru comenzile plasate inainte de data de 24 aprilie 2014
 • Punctele nu pot fi preschimbate in bani.
 • Valabilitatea punctelor de fidelitate aferente unei comenzi este de 12 luni din momentul procesarii comenzii.

- Pentru fiecare inregistrare noua primiti 500 de puncte.

- Pentru inregistrare la Newsletter primiti 100 de puncte.

- Pentru zilele de nastere primiti 1000 de puncte, daca formularul este completat si cu data de nastere. (Data de nastere le puteti adauga la contul Dumneavoastra. in meniul informatiile contului)

Lumea Basmelor isi rezerva dreptul de a modifica regulamentul si modul de acordare si folosire al punctelor bonus, fara o avertizare prealabila.

 

 1. CONDITII SI MODALITATI DE PLATA

Plata comenzii se poate face prin:

 

a) Prin card (plata online-daca aceasta modalitate de plata este implementata si functionala): - factura se achita in avans prin transferarea sumei aferente in contul LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. In cazul in care plata se va face on-line, comanda va fi procesata dupa primirea confirmarii de plata;

 

b) In numerar. Plata cu numerar se face in lei, integral, la livrare. Valoarea produselor este cea din momentul confirmarii telefonice/sau prin email a comenzii. Plata se face catre curierul care efectueaza livrarea sau catre reprezentantul firmei de curierat.

 

 1. A. LIVRAREA IN TARA

 

Taxa de transport in toata tara: 20 RON cu TVA

Peste 300 RON: transport gratuit

Comenzile plasate online au prioritate față de comenzile telefonice.
Comenzile plasate pana la ora 13:00 vor fi livrate incepand cu acceasi zi. 
La decoratiuni comestibile flori sau figurine din zahar, timpul de livrare este de 5 zile lucratoare.

Serviciile postale garanteaza livrarea oricarei trimiteri postale in bune conditii si in deplina confidentialitate, oriunde pe teritoriul Romaniei in termen mediu de 24 de ore, fără a depăşi însă 36 ore (termen maxim), exceptie de la regula facând zilele nelucratoare, sarbatorile legale, cazul de forta majora si cazul fortuit.

Companiile de curierat garanteaza livrarea intre 24-48 de ore. Firma Lumea Basmelor nu raspunde pentru eventuale intarzieri din cauza oricarei curierat!

Condiţiile de calitate pe care urmează să le îndeplinească serviciile poştale prestate, respectiv timpii de livrare garantaţi pentru serviciul de trimiteri postale interne  sunt de 48 de ore

 

Livrarea produselor comandate se va face in toate orasele din Romania, cu respectarea urmatoarelor conditii: ulterior efectuarii comenzii pe site-ul www.lumeabasmelor.ro, veti fi contactat prin email de catre operatorul nostru pentru confirmarea comenzii. Livrarea se face in termen de 48 de ore de la confirmare a comenzii de catre operatorul LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. Termenul mentionat este orientativ, acesta putand fi modificat din motive independente de vointa noastra. Livrarea produselor se face de luni pana vineri, cu exceptia zilelor de sarbatoare legala, intre orele 09,00-16,00, potrivit intervalului de timp in care Dumneavoastra ati optat prin completarea formularului de comanda. Livrarea produselor se va face la adresa indicata de Dumneavoastra in comanda. Produsele se livreaza in forma in care vin de la producator/distribuitor si in limita stocului disponibil. LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate. Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil. LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. isi rezerva dreptul de a decala termenele de livrare, in situatia in care produsul sau produsele comandate nu sunt disponibile in stoc la momentul primirii comenzii. In aceasta situatie clientii vor fi informati si consultati cu privire la mentinerea sau anularea comenzii. La livrare, produsele vor fi insotite de urmatoarele documente: *factura fiscala in original; *chitanta, in cazul in care plata se face in numerar, la livrarea produselor comandate. Lipsa unei instiintari din partea noastra si expirarea termenului de livrare, va da dreptul sa refuzati oricand preluarea produselor. In cazul in care nu sunteti gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni inca o data, dupa ce va restabili contactul cu Dumneavoastra, pentru stabilirea unei noi date de livrare. In cazul in care, nici a doua oara nu ati fost gasit la dresa mentionata, in intervalul stabilit de comun acord cu curierul nostru, comanda Dumneavoastra va fi anulata si produsul returnat la sediu.

 

7. B. LIVRAREA IN STRAINATATE (EUROPA)

Pentru a stabili taxa de transport va rog sa ne sunati la 0040745238044, sau sa ne scrieti la office@lumeabasmelor.ro

 

 1. DREPTUL DE DENUNTARE UNILATERALA A CONTRACTULUI

Conform Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor, la incheierea si executarea contractelor la distanta:

Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.

Dumneavoastra veti returna, in termenul prevazut mai sus, produsul cumparat in ambalajul original, fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura. Cheltuielile de expediere vor fi suportate de Dumneavoastra. Produsele trebuie returnate in ambalajul lor original. Prin deschiderea ambalajelor individuale in care au fost livrate produsele comandate inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare si ca produsele sunt cele comandate si corespund cerintelor dumneavoastra.

 

 1. LIMITELE RESPONSABILITATII 

LUMEA BASMELOR INTERNATIONAL S.R.L. nu poate fi responsabila pentru neonorarea unei comenzi din cauze de forta majora.

 

 1. RECLAMATII

Reclamatiile Dumneavoastra privind orice probleme legate de livrarea produselor comandate le puteti transmite la sediul nostru din Strada Lunga 30/J, Livezeni, Mures, 547365, sau  pe adresa de email office@lumeabasmelor.ro.